Sedan nätpokerns stora genombrott i mitten av 2000-talet är pokern i dag nära nog en etablerad sport. Man kanske tänker att det är för sent att börja spela poker på nätet – att alla som spelar nätpoker är extremt duktiga – men så är inte fallet. Det är verkligen inte för sent att sätta in lite slantar på en pokersajt och börja sin pokerkarriär på nätet.

När man börjar med nätpoker är det klokt att utnyttja ett bonuserbjudande. Med en poker bonus kan man snabbt öka sin bankrulle, det vill säga den spelkassa man har att använda i cashgames och turneringar, utan att behöva använda enbart sina egna pengar. Det finns tre varianter av poker bonusar. Vissa pokersajter har bara en variant, medan andra kombinerar alla tre varianter.

Den vanligaste poker bonusen är insättningsbonusen. Med en insättningsbonus får man ett tillskott till bankrullen när man gör en insättning till sitt spelkonto på pokersajten. Normalt får man en större bonus vid den första bonusen och lite mindre så kallade reload-bonusar vid kommande insättningar. Vissa pokersajter sätter in hela bonusbeloppet på spelkontot direkt. På andra pokersajter kan det vara så att bonussumman portioneras ut i etapper i takt med att man spelar på sajten. Oavsett vilken metod som används måste man alltid omsätta bonuspengarna ett visst antal gånger innan pengarna blir fria för uttag.

Registreringsbonusen är en annan form av poker bonus. Denna bonus erhåller man direkt när man blir medlem på en pokersajt som har ett sådant erbjudande. Man behöver inte göra någon insättning av egna pengar för att få bonusen. Normalt är denna poker bonus relativt liten. Tanken är att man ska kunna prova på hur det är att spela poker med riktiga pengar utan att riskera sina egna.

När man är medlem på en pokersajt har man sedan ofta möjligheten att utnyttja en tredje variant av poker bonus, nämligen en rakeback bonus. I poker är det så att några procent av potten går till pokersajten i form av ”rake”. Spelar man mycket kan man över tid betala ganska mycket pengar i rake. Med en rakeback bonus får man tillbaka en del av avgifterna. För varje ”rejkad” hand får man spelarpoäng eller lojalitetspoäng. Ju fler poäng man samlar ihop under en viss tidsperiod, desto större återbetalningsprocent erhåller man.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*