Ända sedan Tipstjänst drog igång på 1920-talet har vi svenskar varit barnsligt förtjusta i att spela på sport. Stryktipset, Måltipset och Oddset är verkligen institutioner i Sverige. Med nätets utveckling har spel på sport gått in i en ny era. I stället för det magra utbudet på monopolets oddslistor, har vi nu möjlighet att tippa resultatet i matcher, tävlingar och turneringar i mängder av sporter, dygnet runt, året runt.

Nästan varje webbplats som erbjuder spel på sport, så kallad betting, erbjuder en odds och betting bonus. Undantagen är extremt få. Grundidén är att man som ny spelare får gratis pengar att spela för. Nu är dock utbudet av odds bonusar lite mer varierat än så. Fortsätt läs så får du all information du behöver.

Den vanligaste typen av odds bonus är insättningsbonusen. Denna bonus innebär att spelbolaget skjuter till pengar till din egen insättning. Bonusen är ofta matchad (100 procent av insättningen), men den kan också vara konstruerad på andra sätt. Det finns alltid så kallade omsättningskrav kopplade till bonusen. Du kan alltså inte ta ut pengarna till ditt bankkonto så fort du ser att ditt spelsaldo har ökat. Omsättningskraven skiljer sig extremt mycket mellan de olika spelbolagen. Några spelbolag kräver endast att du spelar igenom bonusen 3–4 gånger, medan andra har betydligt tuffare villkor.

En annan vanlig typ av odds bonus är erbjudanden om riskfria bets när du är ute efter att spela på sport. Denna typ av bonus skiljer sig från insättningsbonusen eftersom den aktiveras först om du förlorar ditt först lagda spel. För att utnyttja ett erbjudande om riskfritt spel ska du först bli medlem hos ett spelbolag, därefter göra en insättning och sedan satsa pengar på en match eller en turnering. Om spelet går in behåller du dina vinster. Om du förlorar spelet får du ett gratisspel på samma belopp som din ursprungliga insats, upp till ett förutbestämt maxbelopp. Normalt är gratisspelet inte villkorat, men det finns alltid några undantag.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*