Det går inte att blunda för den enorma bingoboom som i dag löper genom Sverige. För några år sedan var man som bingointresserad tvungen att bege sig till en bingohall på stan för att spela bingo. I dag räcker det med några knapptryck för att hitta hundratals virtuella bingohallar på nätet.

Om du vill spela bingo på nätet ska du absolut utnyttja en bingo bonus. Med en bingo bonus får du mer pengar att köpa bingobrickor för. En bingo bonus innebär helt enkelt att du delvis spelar med bingosidans pengar!

Hur fungerar då en bingo bonus? Först måste du ta reda på vilken sorts bonus det handlar om. Det finns nämligen tre typer av bingobonusar. För det första kan du få helt gratis spelpengar så fort du blir medlem på en bingosida. För det andra erbjuds du i princip alltid en insättningsbonus på din första insättning. För det tredje kan du räkna med att bli belönad med lojalitetspoäng för varje bricka du köper.

Gratis spelpengar är något som är i det närmaste unikt för bingo på nätet. En sådan bingo bonus aktiveras direkt när du blir medlem på en bingosida. Notera att det inte är alla bingosidor som erbjuder denna typ av bonus, men undantagen är ganska få. Den summa gratispengar du får är ganska liten, normalt 50 kronor. Tanken är att du ska få möjlighet att testa bingosidans utbud så du kan se om du tycker om just den bingosidan. För vissa bingosidor är gratispengarna alltid låsta, vilket innebär att bara kan ta ut eventuella vinster. För andra bingosidor kan du ta ut pengarna om du omsätter dem ett visst förutbestämt antal gånger.

Insättningsbonusen är den vanligaste formen av bingo bonus. Så fort du gör en insättning av egna pengar till bingosidan aktiveras denna bonus. Bingosidan skjuter helt enkelt till en viss summa pengar till din insättning. Det handlar ofta om en matchad bonus, det vill säga en bonus på 100 procent av insättningen. Notera att det alltid finns ett tak för hur stor summa bingosidan kan skjuta till. Det finns alltid omsättningskrav även för denna typ av bonus.

Bättre bingobonus får du leta efter!

Vem tycker inte om att spela bingo? I Sverige kan bingospel närmast liknas med en folkrörelse. Det spelas bingo i bingohallar landet runt, året runt. Bilbingo är ett populärt tidsfördriv på sommaren. Kobingo likaså (ja, faktiskt). Den form av bingo som är mest populär är dock bingo på nätet.

När du spelar bingo i en bingohall kan du emellanåt möjligen få ett erbjudande om att köpa två brickor och bara betala för en. Du kan även få en och annan gratisbricka. Men, du kan aldrig få en regelrätt kontantbonus bara genom att kliva innanför bingohallens entrédörrar. Det kan du när du spelar bingo på nätet.

Alla bingosajter erbjuder dig en bingobonus. Att erbjuda en bingobonus är givetvis ett sätt att locka dig att börja spela bingo på nätet. Vem tackar nej till gratis spelpengar? För det är nämligen det en bingobonus handlar om. Du kan dels få helt gratis bingopengar, det vill säga pengar som du inte behöver göra en insättning för att få ta del av, och dels en traditionell bingobonus, där du får en viss procent av insättningsbeloppet i bonus.

Bingosajterna är normalt sett lite mer generösa med sina bonusar än vad övriga sajter som erbjuder hasardspel på nätet är, dvs säga poker-, betting- och casinosajterna. Vilken bingosajt du än vänder dig till kan du räkna med att åtminstone få dina pengar dubblade genom en bingobonus. Inte sällan kan du få en betydligt bättre bonus än så. Det är dock inte nog med det. En del bingosajter erbjuder en så kallad reload bingobonus. Om du skulle ha oturen att förlora dina insatta pengar på bingospel, så kan du få en ytterligare insättningsbonus (reload bonus), ofta med bättre villkor än den ursprungliga bonusen. Dessutom kan du på de flesta bingosajter samla ihop lojalitetspoäng som du kan byta in mot riktiga pengar.

För alla bingobonusar bör du känna till att det alltid finns villkor kopplade till bonusen. Ofta ska du omsätta bonusbeloppet ett antal gånger (normalt 20–30 gånger) innan du kan ta ut eventuella vinstpengar till ditt bankkonto. För det andra brukar bonusen förfalla efter ett tag, så det är klokt att föröka klara av omsättningskraven så fort som möjligt.

Gratis bingo bonusar

Bingoboomen är i full gång. Inget annat spel om pengar är så populärt just nu som bingo. För oss speltokiga svenskar är bingo på nätet lite av en dröm. I stället för att gå till en lokal för att spela bingo på riktigt kan vi logga in på en bingosajt och dels njuta av ett större utbud, och dels ha större vinstchanser. Dessutom kan vi dra nytta av en gratis bingobonus.

Det är nästan mer regel än undantag att bingosajterna på nätet, och särskilt de som drivs av svenska företag, erbjuder alla nya spelare en gratis bingobonus. Du kan alltså få pengar direkt insatta på ditt spelkonto bara genom att fylla i ett registreringsformulär och sedan bli medlem.

En gratis bingobonus är aldrig särskilt stor. Det vore nämligen inte så bra för affärerna för bingosajten om man skulle ge bort större belopp i bonus till alla nya spelare. Du kan räkna med att få mellan 50–100 kronor i en gratis bingobonus. Utöver helt gratis bonusar finns det andra varianter av olika bonusar hos spelbolagen.

Det finns alltid några villkor kopplade till bonusen. Att du inte får skapa en mängd olika spelkonton för att ta del av flera bonusar är självklart. I övrigt handlar villkoren främst om att du inte får ta ut pengarna innan du har uppfyllt omsättningskraven. För en bingobonus på 50–100 kronor gäller normalt att du får ta ut eventuella vinstpengar som du har tjänat ihop genom dina bonuspengar först när du har spelat igenom bonusen ett större antal gånger. Omsättningskravet för bonusbeloppet ligger ofta på mellan 20–30 gånger. Det kan förvisso vara helt gratis bingo som du får spela på bingosidan, men det finns visa krav som måste uppfyllas innan du kan ta ut några vinstpengar.

Finns det då någon nackdel med en gratis bingobonus? Beroende på hur du ser på saken kan ju omsättningskraven vara en tydlig nackdel, men samtidigt är det ju lätt att förstå bingosajtens hållning i frågan. Med en gratis bingobonus kan du prova på flera spelomgångar på bingo online, utan att riskera dina egna pengar. Det är en stor förmån och egentligen är det svårt att ta om eventuella nackdelar.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*